Thursday 22 January 2009

Kala kook(pirukas v6i tort)

Meie peres teeb syya Phil. Mina satun pliidi ette harva. Siin retsept minu yhest lemmik toidust,mida Phil on sunnitud valmistama.
Vaja l2heb: 450g tursa fileed
225g suitsutatud tursa fileed
300ml piima; 1 sidrun; 1 loorberileht
1 roheline tyymian; 4-5 pipratera; 50g v6id; 25g jahu
30ml tykeldatud v2rsket peterselli; 5ml ansoovis essents
150g seeni; soola; pipart
450g kartuleid, keeta ja pudruks teha v6i ning piimaga
25g riivitud juustu Pane kalatykid pannile nii et nahapool j22b pannip6hja

Lisa kalale piim,loorberileht,terapipprad



sidruni viilud ja tyymiani oks. Keeda tasasel tulel kuskil 5 minutit kuni need on kypsed.



Samal ajal kui kala kypseb sea valmis pott koos v6iga.



Kui fileed on kypsed t6sta need taldrikule ning eemalda vedelikust k6ik muu.







Nyyd tykelda fileed.









Sulata v6i ja lisa jahu ning sega tasasel tulel kuskil 1 minut






peale seda lisa see piimavedelik milles sa kypsetesid fileed. Keeda kuni see on tasaselt kreemjas






ning lisa siis tykeldatud petersell ning ansoovi essents














Nyyd pane pannile natukese v6id ja tykeltatud seened. Kypseta kuni seened on pehmed.








Lisa seentele tykeldatud kala ning natuke hiljem see kreemjas vedelik. Kypseta neid natukese aega koos.








Nyyd v6ta ahjuvorm. M22ri see pann v6iga ning vala seene-kalasegu vormile,siis lisa valmis kartulipudru












ning riivitud juustu.














Kypseta kuskil 20-25 minutit ahjus 200 graadi kuumuses.




























No comments: